Tillbaka med ny line-up
2008-11-12

Yo! Flipside Rebelation är tillbaka igen och spelar på Madison i Båstad den 28:e November. Check it out!

Line-uppen har ändrats en smula p.g.a. att vår käre vän och Rhodes-poet Henrik "Tungan" Magnusson har lämnat bandet för att ägna sig åt heltidsstudier i Göteborg. Som tack för lång och trogen tjänst kommer vi nu att presentera en skara mer eller mindre smickrande bilder av Tungan.

P.S. Håll ögonen öppna för det nya projektet: A Hard Act To Follow! D.S.

Flipside Rebelation & Looptroop Rockers
2008-03-31

På valborgsmässoafton (30/4) kommer Flipside Rebelation för andra gången att vara förband åt de legendariska Looptroop Rockers. Looptroop är troligen sveriges mest kända hip-hop-akt och den enda gruppen i sin genre som slagit igenom utanför Skandinavien. Vi utlovar en extremt fet och minnesvärd konsert!

Insläpp: 20.00
På scen: 21.00
Pris förköp: 150:-
I dörren: 175:-
TP: 120:-
13-årsgräns

För mer information:
www.thetivoli.nuSpring break!
2008-2-20

Wzup fellas?! Hittills är 3 konserter inbokade under våren 08. Flipside Rebelation kommer att spela på Grand Hotel i Falkenberg (8/3), Sydskånska Nationen i Lund (10/5) och på festivalen Siesta! i Hässleholm (29-31/5).

Vi vill även passa på att tacka Choys för en trevlig spelning i Växjö! Mer av hans musik finner ni på www.myspace.com/choysmusic.

One love to ya'll!

Vi ses i Växjö 08!
2007-12-20

Flipside Rebelation har just nu jullov, men vi är tillbaka med besked den 26:e januari för en fet spelning på Palladium i Växjö! Ses där!

Från oss alla till er alla. En riktigt god jul! One love!Oktoberkonsert i Lund
2007-09-06

Gör som tyskarna och starta Oktoberfesten med en fet konsert med Flipside Rebelation på Smålands Nation den 13/10 kl 19:00.

Vi har nu fått in 500 extra exemplar av den nya skivan Rebelutionary (den första upplagan sålde slut under sommaren). Ta med pengar till konserten eller beställ skivan på hemsidan genom att skicka ett mail till flipside_rebelation@hotmail.com. Peace!Inställd konsert... igen...
2007-08-16

Det smärtar mig att meddela att den planerade konserten i Växjö på lördag ej kommer att kunna genomföras. Detta till följd av ett el-fel på Palladium. Vi har istället lovats en ny tid senare i höst. Så vi kommer till Växjö... Bara inte just nu. Kram på er!Läs intervjun i Smålandsposten
2007-08-09

Den 27:e Juli publicerade Smålandsposten en intervju med Flipside Rebelation. Denna finns nu att läsa här!

Missa inte konserten på Palladium i Växjö den 18/8. Peace!Beställ ditt ex av Rebelutionary!
2007-07-19

Du kan nu få ditt eget exemplar av den nya skivan Rebelutionary direkt hem i brevlådan. Skicka bara ett mail med namn och adress till flipside_rebelation@hotmail.com. Skivan kostar 60 kr och frakt tillkommer med 20 kr.

I helgen spelar Flipside Rebelation på Möllevångsfestivalen i Malmö (19/7) och på Grand Hotel i Falkenberg (20/7). Vi ses där! One love!

Inställd spelning
2007-07-17

P.g.a. diverse förhinder kommer den planerade konserten under Helsingborgsfestivalen den 26/7 dessvärre att ställas in. Detta kommer inte att påverka spelningen i Växjö dagen efter som antas bli ett jävla röj.Rebelutionary!
2007-07-13

Den nya skivan Rebelutionary är nu släppt och finns för gratis nedladdning på hemsidan. Skivan är tryckt i 600 exemplar som kommer att kunna köpas på konserter samt via hemsidan för 60 kr/st.

Ladda ner skivan i rar-format här.Releasefester!
2007-05-26

Det nya albumet är påväg och självklart ska det välkomnas med, inte bara en, utan två releasefester! Den första festen kommer att hållas den 13:e Juli på Restaurang Terrassen i Helsingborg. Gratis inträde och fest hela natten. Releasefest nr. 2 kommer att vara på Kafé Deluxe i Växjö den 27:e Juli.

Alla är hjärtligt välkomna till dessa båda supermysiga sommarkvällar. One love.Det hetaste!
2007-04-16 - på natten nån gång...

Lyssna på den senaste låten från rapparna i Flipside Rebelation. En liten tease innan det efterlängtade nya albumet, i äkta hip-hop style!

Flipside Rebelation - RebelutionaryRebelation online - nu med gästbok!
2007-04-12

Hemsidan har nu begåvats med en efterlängtad gästbok! Titta gärna förbi och skriv något fint. Peace!Söndagsspelning och studioslit
2007-03-26

På påskdagen (den 8/4) kommer Flipside Rebelation, tillsammans med diverse lokala förmågor, att spela på Deluxe i Växjö. Inträde kommer att vara 80:- och mer information finns på klubbens hemsida www.kafedeluxe.se.

Under påsken fortsätter även arbetet med "the much anticipated" nya skivan! I syfte att förmedla den ultimata ljud-upplevelsen, häckar just nu hela jazzbandet i en studio i Skurup där de jobbar med att finslipa diverse solon och fjällningar. Det kommer att bli "a hell of a record"! Den som väntar på nåt gott...Sydskånsk turné
2007-02-15

För mars månad är två nya konserter inbokade. Dels den 7:e på Jeriko i Malmö, där det annordnas hip-hop kväll med Gonza (från Advanced Patrol) som värd. Även den 10:e kommer Flipside Rebelation att välsigna sydskåne med jazzig hip-hop, denna gång på Sydskånska nationen i Lund. Alla är varmt välkommna!Första konserten på det nya året!
2007-01-16

Lördagen den 20:e januari blir det populära utestället Grand Hotel i Falkenberg scenen för Flipside Rebelations första spelning 2007! Rebellerna är tillbaka efter jullovet, tyngre än nånsin (inte bara till följd av överkonsumtion av julskinka) och många nya låtar utlovas.
Join the party an' may all your pain be champagne!
www.grandhotelfalkenberg.seRebelation på höst-turné
2006-09-23

Flipside Rebelation är nu tillbaka på banan efter ett välförtjänt sommarlov och många nya spelningar är planerade, bl.a. i Falun, Jönköping och Växjö. Alla är hjärtligt välkommna!

Flipside Rebelation finns nu även på MySpace. Kolla in vår sida här!


Nya CD:n äntligen färdig!
2006-06-04

Flipside Rebelations senaste mästerverk finns nu för gratis nedladdning. CD:n innehåller fem låtar som alla blandar Hip-Hop och jazz på ett unikt och nyskapande sätt. Ladda ner låtarna var för sig i musikgalleriet eller få hela CD:n i zip-format här.Många sköna toner att vänta
2006-04-29

Inom de närmaste veckorna ska mycket nytt stuff läggas på vax. Flipside Rebelation går in i studion igen på allvar, och den här gången med hela "The Rebelation Band"! Mycket vacker musik är att utlova.
Föresten! Kolla in videon till "A true form of art". Låg budget men mycket kärlek. Peace!Flipside Rebelation förband till LoopTroop
2006-04-10

Äntligen är det klart! Närmaste spelningen för Flipside Rebelation ser ut att bli som förband till LoopTroop på The Tivoli i Helsingborg den 22:e april. I dagarna blev det även klart att konserten kommer att kunna genomföras med live-band. John (trummor), Henrik (orgel), Simon (gitarr), Niklas (percussion) och Paul (kontra bas) från Sundsgårdens jazzprogram kommer, tillsammans med rebellerna, att stå för en garanterat unik musikupplevelse! Vi mixar jazz-beats och Hip-Hop i bästa genre-fusions-stil. Biljetter till konserten kommer att kosta 160:- (120:- med Tvolipass) och kan köpas via Ticnet. Insläpp är kl 20:00.Kommande projekt
2006-04-10

Många nya låtar är planerade att spelas in under den närmaste veckan. Bl.a. förväntas en kollaboration mellan Flipside Rebelation och Helsingborgsrapparen Phase One. Mycket bra shit är på G alltså. Turn it up some!

Kolla in Flipside Rebelation på:


Länken So high
Av: Flipside Rebelation & Kid Colt
Producent: Johan Näs
År: 2007
länken2 Good times
Av: Flipside Rebelation & Gawd the Apex
Producent: Johan Näs
År: 2007
Länken3 She goes by
Av: Flipside Rebelation & Gawd the Apex
Producent: Johan Näs
År: 2007
länken4 Kings of this town
Av: Flipside Rebelation & Phase1
Producent: Nemesis
År: 2006